Kokosowy piegusek ze śliwkami bez laktozy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kokosowe ciasto ze śliwkami, bez laktozy. Ciasto z mąką koksową, na oleju kokosowym i z wiórkami. Dodałam mak dzięki czemu fajnie chrupie w zębach.Taki piegusek kokosowy na śliwce do kawy wyszedł.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto kruche:

    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki kokosowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2/3 szklanki cukru trzcinowego
    250 g oleju kokosowego
    35 dkg śliwek
    4 jajka duże
    3 łyżki maku

    kruszonka:

    1 łyżką wiórek kokosowych
    1 łyżka mąki kokosowej
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 łyżka oleju kokosowego roztopionego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kokosowy piegusek ze śliwkami bez laktozy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:

    Jajka ubijam z cukrem na puch. Dodaję mąkę pszenną i kokosową, mak, proszek do pieczenia, mieszam mikserem. Na końcu dodaję olej roztopiony i zimny i dalej mieszam. Dno formy o wymiarach 27x18 cm wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wykładam do formy. Śliwki kroję na pół i układam skórką do dołu, wciskam w ciasto.

    Kruszonka:

    Do miski przekładam olej, dodaję mąkę kokosową, wiórki i mieszam. Na końcu dodaję cukier i w palcach łączę. Kruszonkę wysypuję na śliwki. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni i piekę 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Mąka kokosowa Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować