Kokosowy deser z tapioki

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

O tym popularnym w Azji deserze usłyszałam w telewizji. Zrobiłam go dla mojego chłopaka.

Składniki:

  • puszka mleka kokosowego (400 ml)
    15 dag tapioki (perła drobna)
    300 ml mleka
    4 łyżki cukru
    starta skórka z cytryny
    maliny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy deser z tapioki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalewamy 1,5 l wrzątku. Gotujemy 4 minuty na małym ogniu, często mieszając. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  • 2. Mleko i mleko kokosowe wlewamy do teflonowego garnka. Dodajemy cukier,
    skórkę z cytryny i tapiokę. Podgrzewamy na małym ogniu, często mieszając, do momentu, gdy tapioka będzie całkiem przezroczysta.
  • 3. Gorący deser wlewamy do pucharków. Studzimy. Na godzinę przed podaniem wkładamy do lodówki. Dekorujemy malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować