Kokosowy budyń jaglany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i pożywne śniadanie na bazie kaszy jaglanej i mleczka kokosowego to zastrzyk pozytywnej energii na cały dzień. Budyń robię wtedy gdy znudzą się zwykłe kanapki.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego

    300 ml mleka 3,2%

    10 dag kaszy jaglanej

    2 łyżki płynnego miodu

    ½ łyżeczki pasty waniliowej

    Wiórki kokosowe do posypania

Kokosowy budyń jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wsypać do miseczki, zalać zimną wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia, wodę odlać przepłukać, odsączyć na sicie.

    Mleko zwykłe zagotować z mlekiem kokosowym, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu około 25 minut, po tym czasie osłodzić miodem i dodać pastę waniliową, całość zmiksować blenderem na krem.

    Budyń przelać do miseczek , posypać wiórkami i natychmiast podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy