Kokosowy ajerkoniak

4.49 (146 ocen)

Likier jajeczny z nutką kokosu

Składniki:

  • 5 żółtek
    25 dag cukru
    400 ml mleczka kokosowego
    0,5 l wódki czystej
    200 ml koniaku
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kokosowy ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę na parze. Następnie wlać mleczko kokosowe oraz wódkę i koniak. Dokładnie wymieszać. Potem rozlewamy likier do butelek i czekamy około tygodnia, aby był lepszy w smaku. Im dłużej stoi tym jest lepszy (oczywiście likier ten można pić od razu po przyrządzeniu) . Przed podaniem wstrząsamy butelką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować