Kokosowo-waniliowy deser z budyniu

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie budyń? Ja wprost uwielbiam, dlatego lubię go urozmaicać i tworzyć "coś z niczego", a prezentowany deser jest przeeepyszny!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (2 porcje)
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    500 ml mleka
    3 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyżki cukru
    1-2 łyżki oleju kokosowego (może być masło)
    Ponadto:
    prażone chipsy kokosowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowo-waniliowy deser z budyniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 500 ml mleka odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w nim budyń z cukrem.
    Pozostałe mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe i połączyć z rozmieszanym budyniem.
    Na końcu wmieszać olej (ew. masło).
    Mieszać do zgęstnienia i zagotowania się całości.
    Budyń zdjąć z ognia i przełożyć do miseczek/pucharków.
    Deser udekorować prażonym kokosem.
    Spożywać na ciepło, po ostudzeniu lub schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować