Kokosowo- porzeczkowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny to deser szybki w przygotowaniu, prosty i na każdą kieszeń. I jak tu nie lubić tych wdzięcznych babeczek, z którymi możemy dowolnie eksperymentować? Dziś polecam przepis na porzeczkowe z kokosową nutą.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:
    • 1,5 szklanki mąki tortowej,
    • 0,5 szklanki mąki kokosowej,
    • 2/3 szklanki cukru,
    • 2 duże jajka,
    • 0,5 szklanki oleju,
    • 3/4 szklanki mleka,
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 szklanka czarnej porzeczki,
    • Cukier puder do posypania gotowych babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Muffinki

Kokosowo- porzeczkowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka przed ubijaniem 1. Porzeczkę przepłukujemy i osuszamy.
    Mąki łączymy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia.
    Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy.
  • łączenie składników ciasta 2. Do ubitej masy jajecznej dodajemy przygotowane sypkie składniki oraz wlewamy olej i mleko.
  • dodanie owoców 3. Całość mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Do gotowego dodajemy porzeczki. Owoce z ciastem łączymy delikatnie, już za pomocą łyżki.
  • przed pieczeniem 4. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Tak przygotowane wypełniamy ciastem do ¾ wysokości. Deser wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffiny pieczemy koło 35 minut w 180°C do zrumienienia. Upieczone wyjmujemy, studzimy, a przed podaniem oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Mąka kokosowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować