Ciasto kokosowo-orzechowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Kruche: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Dobrze wyrobić,
podzielić na 2 części. Upiec w dwóch blaszkach w temp 170 st do
zrumienienia.
*kokosowe:Białka ubijamy, dodajemy cukier,miksujemy dodajemy wiórki
kokosowe. Rozsmarowujemy na blachę, pieczemy ok 30 minut w 160 st.
*orzechowe:Połowę orzechów posiekać, połowę zemleć. Białka ubić,
dodać cukier i resztę składników. Rozsmarować ciasto na blasze, piec
ok 30 minut w 170 st.
*krem: W pół szklanki rozrobić budyń z żółtkami i mąką. Resztę
mleka zagotować z cukrami. Na gotujące mleko wlać rozrobiony proszek.
Energicznie mieszać żeby nie było grudek. Wystudzić. Zmiksować z
margaryna w temp pokojowej. Krem podzielić na 3 części
*przekładanie: na spód dać jeden kruchy placek, wyłożyć 1 część
kremu, przykryć plackiem orzechowym, wyłożyć drugą porcję kremu,
przykryć plackiem kokosowym, wyłożyć krem, przykryć kruchym plackiem.
Wierzch polać czekoladą.
Komentarze