Domowe batoniki musli. Mocno kokosowe o smaku miodu z dodatkiem orzechów , migdałów oraz płatków kukurydzianych.Posypane sezamem tworzą zdrowy deser lub przekąskę. Idealne do zabrania ze sobą do szkoły , pracy czy też na uczelnię.
Kokosowo-miodowe batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki kokosowe , orzechy, płatki migdałów oraz kukurydziane wymieszać razem.
2.Wlać miód , wbić jajko oraz wsypać cukier i mąkę , połączyć wszystkie składniki razem.
Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , rozsmarować dość cienko ( masa jest bardzo gęsta) , posypać obficie sezamem.
3.Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Odstawić do wystudzenia.
Pokroić w podłużne batoniki.
Komentarze