Kokosowo-miodowe batoniki musli

0 (0 ocen)

Domowe batoniki musli. Mocno kokosowe o smaku miodu z dodatkiem orzechów , migdałów oraz płatków kukurydzianych.Posypane sezamem tworzą zdrowy deser lub przekąskę. Idealne do zabrania ze sobą do szkoły , pracy czy też na uczelnię.

Składniki:

  • 1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    1/2 szklanki płatków migdałów
    1/2 szklanki płatków kukurydzianych
    1 szklanka miodu płynnego
    1 jajko
    1 łyża cukru trzcinowego
    4 łyżki mąki pszennej
    sezam

    papier do pieczenia

Kokosowo-miodowe batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe , orzechy, płatki migdałów oraz kukurydziane wymieszać razem.
  • 2. Wlać miód , wbić jajko oraz wsypać cukier i mąkę , połączyć wszystkie składniki razem.
    Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , rozsmarować dość cienko ( masa jest bardzo gęsta) , posypać obficie sezamem.
  • 3. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    Odstawić do wystudzenia.
    Pokroić w podłużne batoniki.

Komentarze

Podobne przepisy