Kokosowo - malinowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kruche babeczki z dżemem i dwiema masami ozdobione dodatkowo malinami. Już samym wyglądem zachęcają do skosztowania.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    200 g masła
    3 żółtka
    1 szklanka cukru pudru

    Masa:
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    cukier wanilinowy
    0,5l mleka
    50 g kokosu
    100 ml likieru kokosowego
    15 dag malin
    2 łyżki cukru pudru
    250 g margaryny

    Dodatkowo:
    słoiczek dżemu malinowego
    maliny do ozdobienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki

Kokosowo - malinowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto wyrabiamy, rozwałkowujemy, wypełniamy foremki na babeczki i pieczemy w 160 stopniach przez około 20 minut.
  • 2. Z 0,5 l mleka odlewamy pół szklanki i w niej rozmieszamy mąki wraz z cukrem, resztę mleka zagotowujemy i wlewamy rozmieszany roztwór, gotujemy budyń i studzimy. Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu.Dzielimy gotową masę na 2 części. Do jednej dodajemy kokos i likier kokosowy i miksujemy. Do drugiej dodajemy sam sok z malin zmiksowanych z cukrem i mieszamy.
  • 3. Na spód każdej babeczki nakładamy po łyżce dżemu malinowego, następnie po brzegach robimy kwiatuszki na przemian z białej i różowej masy, na środek również wykładamy jej trochę i przyozdabiamy malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować