Kokosowo-makowe babeczki.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczne i bardzo wesołe babeczki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - mąka tortowa: 0.75 szklanki
    - mak-suchy: 0.25 szklanki
    - cukier: 0.25 szklanki
    - proszek to pieczenia: 0.5 łyżeczki

    - masło: 20 dekagramów
    - budyń kokosowy: 1 sztuka
    - mleczko kokosowe: 1.5 szklanki
    - cukier puder: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Kokosowo-makowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na pianę dodać cukier i nadal ubijać ,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,następnie przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć ,na końcu dodać mak.
    Ciasto przełożyć do wysmarowanych foremek i piec w temp.180st do 10 min.
  • 2. Budyń ugotować na mleczku kokosowym i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń .
  • Kokosowa wiosna 3. Upieczone i ostudzone babeczki ,przy pomocy dekoratora do tortów ozdobić w ozdobne wzorki.
    Ja zabarwiłam część kremu na zielono i użyłam dodatkowo kolorowe cukiereczki ,oraz starałam się nadać im wygląd kwiatuszków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować