Zmiksowane borówki nadają fajnej barwy ubitej śmietanie. Taki uroczy deser zachwyci i tych dużych i małych. Dlatego serdecznie zapraszam do piekarników
Kokosowo-cytrynowe muffinki z kremem borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffinki:
Olej roztopić w kąpieli wodnej lub w mikrofali i lekko ostudzić. Przelać do miski, dodać mleko, jajka i erytrol. Dokładnie wymieszać. Zetrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć sok i dodać do mokrych składników. Po raz kolejny wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do mokrych składników. Wymieszać. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć po 2 łyżki ciasta. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.
2.Krem borówkowy:
Do pojemnika blendera przełożyć borówki, dodać erytrol i zmiksować na gładko. Następnie wlać śmietanę i wstępnie ubić. Dodać zagęstnik i ubić na sztywno. Na koniec dodać serek i wymieszać mikserem.
3.Wykonanie:
Do rękawa cukierniczego przełożyć krem i wycisnąć na muffinki, udekorować borówka. Smacznego.
Komentarze