Kokosowo-brzoskwiniowe Lody Na Patyku

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne na lato, z grillowanymi brzoskwiniami!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brzoskwinie: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - puszki mleka kokosowego: 0.5 puszki
    - serka mascarpone: 100 gramów
    - ekstraktu waniliowego: 2 łyżeczki
    - miodu: 4 łyżki
    - cukru waniliowego: 1 opakowanie
    - sól morska: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowo-brzoskwiniowe lody na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy odrobiną soli morskiej. Umieszczamy w piekarniku i pieczemy około 25 minut. Wyjmujemy z piekarnika i kroimy na mniejsze kawałki.

    W misce mieszamy mascarpone, mleko kokosowe, cukier waniliowy, miód i ekstrakt waniliowy. Wlewamy przygotowaną masę do foremek wypełniając je do połowy. Wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.

    Foremki wyjmujemy z zamrażarki i dorzucamy do środka pokrojone drobno brzoskwinie, starając się je równomiernie rozłożyć. Wszystko przykrywamy reszta kremu waniliowo-kokosowego. Wstawiamy foremki spowrotem do zamrażarki na parę kolejnych godzin, lub najlepiej na całą noc. Po zamrożeniu wyjmujemy z foremek, aby łatwiej wyszły, można zanurzyć foremki na krótko w cieplej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować