Kokosowo-brzoskwiniowa panna cotta

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Lekki i delikatny deser, który nie jest za słodki i smakuje rewelacyjnie!

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń
    1 limonka
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    2 pełne łyżeczki żelatyny
    200g mleka kokosowego
    150g śmietany 30%
    50g cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Panna cotta

Kokosowo-brzoskwiniowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i mieszamy do napęcznienia. Następnie dzielimy na dwie części. Śmietankę podgrzewamy wraz z cukrem waniliowym i trzcinowym. W trakcie dodajemy mleko kokosowe. Gorącą masą zalewamy jedną część żelatyny i energicznie mieszamy. Masę rozlewamy do szklanek lub pucharków, studzimy kilka godzin.
    Brzoskwinie wraz z sokiem przelewamy do garnka, miksujemy. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy wraz z sokiem z limonki i cukrem. Gorącymi owocami zalewamy drugą część żelatyny i ponownie energicznie mieszamy, by ją dokładnie rozpuścić. Studzimy i nakładamy na panna cottę. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kokos Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować