Kokosowiec z pianą:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt.
Białka ubić na puch następnie dodać cukier i żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać mąki oraz zmielone orzechy i kokos. Wymieszać mixerem na najniższych obrotach. Piec 25 min. w tem. 170C.
Na upieczony biszkopt dajemy ananasy pokrojone w nie dużą kostkę.
2.Krem kokosowy.Szklankę mleka zagotować z cukrami i kokosem. W pozostałym mleku rozpuścić mąki, żółtka. Następnie wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając żeby budyń się nie przypalił. Wystudzić. Margarynę dodać do wystudzonego budyniu i ubijać do osiągnięcia gładkiej masy. Tak przygotowaną masę dajemy na biszkopt.
3.Na masę rozkładamy kawałki ananasa i zalewamy tężejącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody.
PIANA:
Bitą śmietanę ubijamy wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i tężejącą wlewamy do ubitej śmietany i chwilkę ubijamy. Wylewamy na galaretkę.
4.Na koniec 2 galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu i tężejące wylewamy na pianę. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą.
SMACZNEGO!
Porady
Można użyć innych smaków galaretek.
Wierzch ciasta można posypać np prażonym kokosem.
Komentarze