Kokosowiec z owocami na kruchym czekoladowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodajemy tłuszcz i żółtka. Zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części.Pierwszą część wykładamy na spód przygotowanej blaszki. Nakłuwamy widelcem. Drugą część ciasta wkładamy na chwilkę do zamrażarki. Na wyłożony spód wylewamy masę kokosową. Należy ją przygotować w następujący sposób:białka ubijamy na sztywno. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier. Następnie dodajemy wymieszane ze sobą sypkie składniki (mąkę, proszek do pieczenia, budyń, kokos) oraz śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto kruche.
Następnie układamy na niej owoce, zostawiając troszkę do dekoracji.
Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i wykładamy na owoce. Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 50 minut w 180˚C.
Komentarze