Ciasto Kokosowe z Malinami i Kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pyszne połączenie smaków.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 2 szklanki maki
    200 ml mleka
    1 i 3/4 szklanki wiórków kokosowych
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    125 g margaryny
    70 ml śmietany kremówki
    2 płaskie łyżeczki proszku
    0,5 łyżeczki sody
    150 g malin
    Kruszonka:
    -1/4 kostki margaryny
    -5 łyżek cukru
    -0,5 szklanki mąki (niecałe)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Ciasto kokosowe z malinami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy maliny 1. Margarynę rozpuszczamy i łączymy z mlekiem, śmietanką i jajkami.
    Do drugiej miski przesiewamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Kokosek mielimy w młynku lub wsypujemy do woreczka i rozbijamy kulką.
    Łączymy suche składniki z mokrymi.
    Formę o wymiarach 30 x 11 cm smarujemy margaryną i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto i układamy na wierzch maliny. Posypujemy kruszonką.
    Pieczemy w 180 stopniach około 55 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.68 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować