Kokosowe trufle z migdałami i kaszą manną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach kokosowe marzenie. ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza manna: 5 łyżek
    - śmietanka 30-36%: 300 mililitrów
    - wiórki kokosowe do dekoracji: 150 gramów
    - migdały bez skórki: 100 gramów
    - masło (miękkie): 1 łyżeczka
    - biała czekolada, posiekana: 200 gramów
    - likier kokosowy, malibu lub dowolny inny likier: 50 mililitrów
    - papilotki: 40 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe trufle z migdałami i kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy łyżeczkę masła i pięć łyżek kaszy manny.
    Skręcamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez pięć minut, cały czas mieszając.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie dodajemy ją do masy z manną, wlewamy likier i mieszamy.
  • 2. Masę odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

    Na talerz wysypujemy wiórki kokosowe.
    Ze schłodzonej masy formujemy niewielkie kuleczki, umieszczamy w każdej migdał, obtaczamy wiórkami i wkładamy w papilotkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kasza manna Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować