Kokosowe ptasie mleczko

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny, delikatny i kolorowy deser. Kokosowa pianka jest prosta po przygotowania. Jest to smakowity deser, który zachwyci swym smakiem i kolorami dzieci i dorosłych. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 białka jaj
    1 puszka mleczka kokosowego
    1 galaretka niebieska
    1 galaretka czerwona
    1 galaretka zielona
    100 g ciastek czekoladowych
    wiórki kokosowe
    tortownica o śred. 20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kokosowe ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowe ptasie mleczko 1. Mleczko kokosowe dobrze schładzamy w lodówce. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia.
    Blaszkę wykładamy folią/papierem do pieczenia i na dnie układamy ciastka. Białka ubijamy na sztywno a następnie dodajemy po łyżce mleczka kokosowego (biała stała część), cały czas miksując. Dzielimy masę kokosową na 3 części. Każdą część łączymy z inną galaretką i dokładnie mieszamy/miksujemy. Lekko tężejące kolorowe masy wylewamy na przemian po 4-5 łyżek na środek tortownicy. Wyrównujemy górę deseru i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować