Kokosowe placuszki z mąki ryżowej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealne placuszki dla osób nietolerujących glutenu. Są bardzo smaczne

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    5 czubatych łyżek mąki ryżowej
    1 jajko
    wiórki kokosowe 2 pełne łyżki
    1 łyżka cukru pudru
    około 3/4 szklanki mleczka kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Kokosowe placuszki z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowe placuszki z mąki ryżowej 1. Wszystkie składniki roztrzepać w misce i usmażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Osączyć na ręczniku papierowym. Podać oprószone cukrem pudrem i np z powidłami brzoskwiniowymi lub zmiksować brzoskwinie z puszki z 1 łyżką mascarpone.
    Uwagi:
    Do ciasta na placuszki można dodać 1-2 szczypty proszku do pieczenia a będą bardziej puchate a zamiast mleczka kokosowego można dodać mleko zwykłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa Wiórki kokosowe Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować