Kokosowe pingui - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy oddzielnie dwa biszkopty. Pieczemy w 180*C ok. 10 min. Po lekkim przestudzeniu odrywamy pergamin i odwracamy biszkopty na drugą stronę.
2.Krem: odlewamy 1 szklankę mleka, pozostałe do garnka wlewamy, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu by się nie przypaliły.
Do odlanego mleka wsypujemy cukier i mąkę pszenną, dokładnie mieszamy i wlewamy cienkim strumykiem do garnka. Dodajemy połamaną białą czekoladę, odstawiamy do wystudzenia.
3.Margarynę ucieramy, dodajemy ostudzoną masę. Do oddzielnej miseczki odkładamy ok. 6 łyżek masy i mieszkamy z rozpuszczoną i przestudzoną mleczną czekoladą. Obie masy odkładamy do lodówki do stężenia.
4.Polewa: rozpuszczamy na parze mleczną czekoladę z mlekiem i margaryną.
Przełożenie: biszkopt 1 - 1/2 jasnej masy- masa z mleczną czekoladą- 1/2 jasnej masy- biszkopt 2- polewa. Smacznego ! :)
Komentarze