Kokosowe Pingui

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ulubiony przysmak dzieciaków :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt: x2 (blaszka 24x36)
    3 jajka
    1,5 łyżki cukru
    3 łyżki mąki
    1,5 łyżki kakao
    1,5 łyżki oleju
    2/3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem:
    1 l mleka
    200 g wiórków kokosowych
    100 g białej czekolady
    100 g mlecznej czekolady
    110 g mąki pszennej
    80 g cukru
    200 g margaryny

    Polewa:
    200 g mlecznej czekolady
    25 g margaryny
    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe pingui - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy oddzielnie dwa biszkopty. Pieczemy w 180*C ok. 10 min. Po lekkim przestudzeniu odrywamy pergamin i odwracamy biszkopty na drugą stronę.
  • 2. Krem: odlewamy 1 szklankę mleka, pozostałe do garnka wlewamy, wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy ok. 20 min, mieszając od czasu do czasu by się nie przypaliły.
    Do odlanego mleka wsypujemy cukier i mąkę pszenną, dokładnie mieszamy i wlewamy cienkim strumykiem do garnka. Dodajemy połamaną białą czekoladę, odstawiamy do wystudzenia.
  • 3. Margarynę ucieramy, dodajemy ostudzoną masę. Do oddzielnej miseczki odkładamy ok. 6 łyżek masy i mieszkamy z rozpuszczoną i przestudzoną mleczną czekoladą. Obie masy odkładamy do lodówki do stężenia.
  • 4. Polewa: rozpuszczamy na parze mleczną czekoladę z mlekiem i margaryną.
    Przełożenie: biszkopt 1 - 1/2 jasnej masy- masa z mleczną czekoladą- 1/2 jasnej masy- biszkopt 2- polewa. Smacznego ! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować