Kokosowe naleśniki z aronią, rodzynkami i twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Miałam ochotę na naleśniki z serem na słodko, ale chciałam też wykorzystać aronię, którą zebrałam zeszłego roku i zamroziłam. Połączyłam te produkty i powstały przepyszne i bardzo syte naleśniki:)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na około 17 naleśników:
    CIASTO:
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    ¾ szklanki mąki kukurydzianej
    1 1/3 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    ½ szklanki wiórków kokosowych

    NADZIENIE:
    1 szklanka aronii lub borówek
    350 g sera białego
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    8 łyżeczek cukru
    16 g cukru waniliowego
    ½ szklanki rodzynek

    olej rzepakowy do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Kokosowe naleśniki z aronią, rodzynkami i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: Jajka wbijamy do miski, rozbijamy trzepaczką, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką. Smażymy naleśniki na delikatnie natłuszczonej olejem rozgrzanej patelni.
  • 2. NADZIENIE: Aronię rozcieramy blenderem, ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy (cukru możemy dodać więcej - według upodobań).
  • 3. Na każdy naleśnik nakładamy dużą łyżkę nadzienia, smarujemy i składamy.
  • 4. Gotowe naleśniki smażymy na delikatnie natłuszczonej olejem patelni lub w naczyniu żaroodpornym (pod przykryciem) w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez około 20 minut (naczynie możemy wysmarować delikatnie olejem).
  • 5. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować