Kokosowe Maślane Serca

5 (185 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka z cudownym aromatem masła i kokosa, pychotka.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na niecałe 2 blaszki ciastek:

    200 g miękkiego masła
    100 g cukru pudru
    200 g mąki pszennej
    60 g wiórków koksowych
    ewentualnie esencja waniliowa
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Kokosowe maślane serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło wraz z cukrem, mąką oraz kokosem zagniatamy na gładkie ciasto. Jeśli ciasto bardzo by się sypało, kruszyło można dodać trochę kwaśnej śmietany i ponownie zagnieść.
    2. Możemy je chwilę odstawić do lodówki ale nie jest to konieczne.
    3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stop.
    4. Ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka, ostrożnie przenosząc je na blaszkę z papierem do pieczenia.
    5 Ciasteczka pieczemy przez około 12-15 minut. Uważajmy aby za mocno się nie przyrumieniły.
    Po upieczeniu pozostawmy je jeszcze na 5 minut na blaszce, nie przenośmy ich bo będą jeszcze bardzo kruchutkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Masło

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować