Kokosowe magdalenki

  • wyświetlono: 412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Ciasteczka są przepyszne, niesamowicie delikatne z wyczuwalnymi wiórkami kokosowymi. Polecam :-)

PolskaGotuje
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki


- mąka pszanna: 1 szklanka
- mąka zmiemniaczana: 0.25 szklanki
- cukier: 0.5 szklanki
- proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
- szczypta soli: 1 szczypta
- masło lub margaryna - rozpuszczona i schłodzona: 115 gramów
- jajka: 3 sztuki
- cukier waliniowy: 8 gramów
- wiórki kokosowe: 0.33 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosowe magdalenki

  • 1. Całe jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym ok 5 minut, pod koniec miksowania dodać rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę i wymieszać.
    Do wymieszanej masy dodać obie mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wszystko dokładnie zmiksować, pod koniec dodać wiórki kokosowe.

    Gotowe ciasto nakładać do muszelek, tak aby wgłębienie nie było do końca pełne.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni C na lekko złoty kolor.
    Po upieczeniu wyjąć ciastka z foremek i wystudzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasteczkaciastasłodkiekokosowepysznedelikatnejesieńmagdalenki

Komentarze

Podobne przepisy

Kokosowe tiramisu

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Kokosowe tiramisu

Pewnie zauważyliście, że w swoich...

sernik kokosowy

Dodane przez: klementynka

sernik kokosowy

Ten sernik zawsze sie udaje. Zrobiłam...

Szarlotka kokosowa

Dodane przez: akrobatka22

Szarlotka kokosowa

Wyjątkowa szarlotka! Z kokosową...

Ciasto kokosowe

Dodane przez: AnetaJ

Ciasto kokosowe

Proste, szybkie ciasto. Zrobiłam...

Kokosowa szarlotka

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Kokosowa szarlotka

Kokosowa szarlotka na ciemnym cieście...

Babka kokosowa

Dodane przez: Agnieszka Rec

Babka kokosowa

Delikatnie kokosowa,puszysta i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE