Kokosowe kuleczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W wolnych chwilach uczę się tańca brzucha i robię desery dla mojego Łukasza.

Składniki:

  • ● 20 dag masła
    ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 2 jajka
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● 2 op. kruchych herbatników
    ● 5 dag łuskanych orzechów laskowych

Kokosowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło o temperaturze pokojowej
    ucieramy na puszystą
    masę. Nie przerywając
    ucierania, stopniowo dodajemy
    cukier puder i jajka,
    a następnie wiórki kokosowe
    (5 łyżek wiórków odkładamy
    do dekoracji). Mieszamy.
    Wkładamy na godzinę
    do lodówki.
  • 2. Herbatniki dość drobno
    kruszymy. Mieszamy z masą.
    Formujemy kulki wielkości
    orzecha włoskiego, wkładając do środka orzecha laskowego.
    Kulki obtaczamy
    w wiórkach kokosowych,
    lekko dociskając. Ponownie
    schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy