Kokosowe kuleczki

4.49 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzinę mam dużą, bo aż 8-osobową, jest więc dla kogo codziennie gotować. Pomysłów na obiady i słodkości szukam w czasopismach.

Składniki:

  • ● 25 dag margaryny
    ● 1/2 szklanki cukru
    ● 1 op. cukru waniliowego
    ● 1 żółtko
    ● 3 łyżki kakao
    ● 1 łyżeczka spirytusu
    ● 2 op. herbatników
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy na
    gładką masę z cukrem, cukrem
    waniliowym i żółtkiem.
    Herbatniki drobno kruszymy
    i dodajemy do masy. Pod koniec
    ucierania wlewamy spirytus
    i wsypujemy kakao.
  • 2. Masę wkładamy do lodówki
    na 30 minut. Formu jemy
    nieduże kulki i obtaczamy
    w wiórkach kokosowych

Porady

Spirytus można zastąpić wódką lub rumem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować