Kokosowe galaretki z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Jedną łyżeczkę żelatyny zalewam 1 łyżką wody. Połowę mleczka kokosowego podgrzewam, i rozpuszczam w nim żelatynę. Studzę dodaję wiórki kokosowe, i wylewam do wyciętych od butelek foremek. Wsypuję 1/3 borówek, i odstawiam do stężenia, do lodówki po kątem 30 stopni. Czerwone porzeczki miksuję blenderem.
Kolejną łyżeczkę żelatyny zalewam zimną wodą, następnie dodaję 2 łyżki gorącej wody w celu rozpuszczenia jej. Łączę z porzeczkami, i wylewam do foremek pod kątem 30 stopni.
2.Postępuję tak samo z pozostałym mleczkiem kokosowym. Deser odstawiam do lodówki na 4 godziny. Wyjmuję, dekoruję malinami i borówkami na talerzu, oraz wiórkami koksowymi i miętą.
Komentarze