kokosowe filety z piersi kurczaka

5 (157 ocen)

  • 45 min

Delikatne, soczyste mięso w chrupiącej kokosowej panierce. Lubię kokos i często dodaję go do dań.

  • 45 min

Składniki:

  • - filet z piersi kurczaka
    - pół szklanki mleka
    - wiórki kokosowe około 200g
    - sól
    - pieprz
    - pieprz ziołowy
    - olej
    - mąka
    - jajko
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokosowe filety z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka filetować na kotlety. Oprószyć solą i lekko rozbić.
  • 2. Mleko wlać do głębokiego talerza lub miski, dodać 2 łyżki wiórek kokosowych. Filety włożyć do mleka i zostawić na 30 minut.
  • 3. Następnie filety wyciągać pojedynczo z mleka i kolejno obtaczać w mące, w jajkach roztrzepanych z pieprzem i pieprzem ziołowym i na koniec w wiórkach kokosowych,
  • 4. Smażyć na oleju na rumiany kolor. Co chwilę obracając aby nie przypalić panierki.

Porady

Można użyć mleka kokosowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować