REKLAMA

Kokosowe ciasto z mango i bananami pod kruszonką

wyświetlono: 214 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Genialne w swojej prostocie ciasto z dodatkiem kremu kokosowego, białego rumu z soczystym mango i słodkim bananem. Na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem cukru kokosowego. Idealne ciasto do kawy lub herbaty.

opublikowany: 03.10.2020
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • proporcje na dużą blachę 24 cm x 36 cm:
    7 jajek
    1,5 szklanki cukru
    50 ml Malibu
    200 ml kremu kokosowego np. Aroy-D
    płaska łyżeczka sody lub proszku do pieczenia
    3 szklanki mąki typ 405
    cream of tartar na czubek łyżeczki
    Szczypta soli

    kruszonka:
    pół szklanki mąki krupczatki
    pół szklanki cukru kokosowego
    100 g zimnego masła 82%

    owoce:
    2 banany
    mango
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka:
    Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w dłoniach do uzyskania kruszonki. Wkładamy do zamrażarki.
  • ciasto 2. Ciasto:
    Jajka, cukier kryształ, sól, cream of tartar oraz rum umieszczamy w dzieży robota. Dokładnie ubijamy do uzyskania puszystej masy.
  • przygotowanie 3. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia/sodę oraz krem kokosowy. Ponownie miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na ciasto wykładamy pokrojone owoce.


    Owoce posypujemy schłodzoną kruszonką. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 45 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: juchab juchab

Ciasto śmietanowe z owocami pod kruszonką

Gorąco polecam

kategoria: Ciasta kruszonka opublikowany: 18.09.2017 | wyświetlono: 3920 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE