Kokosowe ciasteczka z chia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, chrupiące i mocno kokosowe ciasteczka z dodatkiem nasion chia. Błyskawiczne i bardzo proste w przygotowaniu. Polecam :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
    1 szklanka wiórków kokosowych
    2 łyżki nasion chia
    1/3 szklanki drobnego cukru
    1 jajko
    1/4 kostki masła
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Kokosowe ciasteczka z chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia oraz nasiona chia. Mieszamy łyżką i dodajemy jajko, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło. Zagniatamy do momentu, aż powstanie bryła ciasta.

    Wykładamy blachę papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce zachowując odstęp i spłaszczamy je.

    Pieczemy przez 11 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.

    Z podanych składników wyszło mi 19 ciasteczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować