Jak co roku na Świątecznym stole musiał pojawić się domowy makowiec w formie eleganckiej rolady.
Stawiając na nowoczesność i wspomnianą elegancję Świątecznego przysmaku przygotowywanego w domu postawiłam na nutę nowoczesności.
Zaczynając od biszkoptu który jest delikatny i tak przyjemnie kokosowy przechodząc do masy makowej która kryje kaszę manną i mnóstwo bakalii z dodatkiem suszonych owoców którymi są np. banany.
Pyszna, aksamitna, słodka polewa na bazie śmietanki kremówki, białej czekolady i chrupiące bakalii wykończają te efektywne ciasto.
Ciasto które na " żywo" wygląda jak z obrazka ale przecież o to chodzi podczas Swiąt które obchodzimy raz do roku.
O to aby dania i słodości były eleganckie już same w sobie a ich smak był zapamiętany na kolejne 344 dni roku :)
To właśnie mogę powiedzieć o przedstawionej roladzie, warstwy jedzone razem eksplodują swym wyjątkowym smakiem. Ciasto jest słodkie ale nie przesłodzone, podbiło nie jedne kubki smakowe domowników oraz gości.
0 (0 ocen)
Komentarze