Ciasto proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne!!! Jeśli ktoś lubi budyń oraz kokos jest po prostu idealne.Na wierzchu można wykonać zygzaki z białej czekolady.
Kokosowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO KRUCHE: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy margarynę. Siekamy. Dokładamy pozostałe składniki i energicznie zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wykładamy nim przygotowana blaszkę.
Na kruche ciasto wykładamy delikatnie przestudzony budyń. Na budyniu rozprowadzamy warstwę kokosową. Całość pieczemy około 30-40 minut w 180°C. Gdy widzimy, ze rumieni się warstwa kokosowa przykładamy ciasto z góry złotkiem i dalej pieczemy (unikniemy jej przypaleniu).
2.BUDYŃ: Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Słodzimy do smaku. Do gotowego wtłaczamy masło. Delikatnie przestudzony wykładamy na ciasto kruche.
3.KOKOS:Masło rozpuszczamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dokładamy do nich cukier, a następnie żółtka. Do puszystej masy wsypujemy kokos i wlewamy masło. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na rozłożony budyń. Pieczemy.
Komentarze