Kokosowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: wszystkie składniki wyrobić ze sobą rękami do uzyskania zbitej, jednolitej masy. Masę owinąć w folię i schłodzić w lodówce 1 godzinę. Po tym czasie wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 24x24 cm lub tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st.C około 15 minut. Wyjąc i ostudzić.
2.Budyń: Budyń ugotować jak zaleca się na opakowaniu (zmniejszając tylko ilość mleka). Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Jeszcze ciepły wylać na podpieczony spód.
3.Warstwa kokosowa: Masło rozpuścić. Jajka ubić z cukrem, wlać ostudzone masło i wiórki kokosowe. Wszystko dobrze wymieszać. Wyłożyć na budyń. Całość piec w 180 st.C około 40-45 minut. Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Komentarze