Kokosowa kremówka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie do zrobienia i niebiańsko pyszne ciasto bez pieczenia.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MASA:

    750 ml mleka
    1 szkl. mąki
    15 dag kokosu
    6 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    3/4 kostki margaryny

    PONADTO:

    5 dag kokosu
    2 opakowania krakresów

Kokosowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wymieszać z cukrami i mąką. Ugotować budyń.
  • 2. Margarynę pokroić na mniejsze części.
  • 3. Do przestudzonego budyniu wmiksować kawałki margaryny i 15dag kokosu.
  • 4. 5 dag kokosu podprażyć delikatnie na suchej patelni /musi mieć jasny kolor/.
  • 5. W kwadratowym rancie ułożyć 12 krakersów.
  • 6. Na krakersy wyłożyć połowę masy.
  • 7. Przykryć drugą warstwą krakersów.
  • 8. Na krakersy wyłożyć pozostałą część masy.
  • 9. Posypać prażonymi wiórkami. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy