Kokosowo-krakersowa rolada

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pychotka

  • 45 min

Składniki:

  • 180 g krakersów
    100 g wiórek kokosowych
    20 dag cukru pudru
    12 dag masła
    sok z 1/2cytryny
    3 łyżki kakao

Kokosowo-krakersowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy 3/4 szklanki wody, wsypujemy połowę cukru pudru i kakao, zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. Krakersy kruszymy, wsypujemy do masy i dokładnie mieszamy.

    Masło z pozostałym pudrem ucieramy na puch, cały czas miksując dodajemy wiórki kokosowe i sok z cytryny.

    Na pergaminie wykładamy równomiernie ciemną masę, na wierzch smarujemy masę kokosową. Zwijamy (bez pergaminu) dociskając. Owijamy papierem i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3-4 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy