Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo polubiłam kaszę jaglaną i coraz częściej gości u mnie na śniadanie. Z owocami, kokosem i chrupiącymi orzechami smakuje przepysznie!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
    1,5 szklanki mleka 2%
    1 łyżka miodu (płynnego)
    2 łyżki wiórków kokosowych
    1 szklanka świeżych truskawek
    1 łyżka orzechów arachidowych

Kokosowa jaglanka z truskawkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko. Przelewamy ją wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Przekładamy do garnka, zalewamy zimnym mlekiem. Gotujemy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy miód. Kasza wchłonie nam prawie całe mleko. Po ugotowaniu mieszamy ją z wiórkami kokosowymi oraz pokrojonymi w małe kawałki truskawkami. Wierzch obsypujemy orzechami arachidowymi. Dekorujemy truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy