Ciasto kokosowa brzoskwinka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Lubicie kokos? Ja bardzo, dlatego polecam ten prosty deser kokosowo-brzoskwiniowy na biszkopcie. Łatwy w przyrządzeniu, napewno zaskoczy smakiem:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt piekłam w blaszce: 33 x 24


    Składniki na biszkopt:

    - 5 jaja
    - 3/4 szkl. mąki pszennej + 2 łyżki ziemniaczanej
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - pół szkl. cukru
    - łyżeczka cukru wanilinowego

    Składniki na kokosowy krem:

    - 200 g wiórków kokosowych
    - 580 ml dobrej kwaśnej śmietany (18%)
    - 3 czubate łyżki cukru pudru

    Galaretka z brzoskwiniami:

    - puszka brzoskwiń
    - 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w 0,75 l wrzątku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kokosowa brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukry, ubijać na sztywno. Dodawać kolejno po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia dodawać ręczni i delikatnie mieszać. Biszkopt piec w temp 150 st. C ok. 30 min. Wystudzić.
    Krem: Kokos wymieszać ze śmietaną i pudrem, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny co jakiś czas mieszając-zgęstnieje i stężeje.
    Galaretki i brzoskwinie: Brzoskwinie pokroić w grubsze plastry. Rozpuszczone galaretki odstawić by delikatnie stężały.
    Na biszkopt wyłożyć kokosowy krem - dokładnie i równomiernie rozsmarować, następnie pokrojone brzoskwinie i zalać je delikatnie stężałą galaretką. Całość schłodzić - najlepiej przez kilka godzin:) SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować