Ciasto kokosowa brzoskwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukry, ubijać na sztywno. Dodawać kolejno po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia dodawać ręczni i delikatnie mieszać. Biszkopt piec w temp 150 st. C ok. 30 min. Wystudzić.
Krem: Kokos wymieszać ze śmietaną i pudrem, włożyć do lodówki na ok. 2 godziny co jakiś czas mieszając-zgęstnieje i stężeje.
Galaretki i brzoskwinie: Brzoskwinie pokroić w grubsze plastry. Rozpuszczone galaretki odstawić by delikatnie stężały.
Na biszkopt wyłożyć kokosowy krem - dokładnie i równomiernie rozsmarować, następnie pokrojone brzoskwinie i zalać je delikatnie stężałą galaretką. Całość schłodzić - najlepiej przez kilka godzin:) SMACZNEGO!!!
Komentarze