Kokosowa bita śmietana z guawą

5 (192 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Słodkości nam się chciało...w lodówce śmietanka, to gdzieś wafelki, no i pulpa z guawy rzuciła nam się w oczy. Czasami kupujemy produkty o których później czytamy...ale, że słodkości chcieliśmy, to wypadło to tak...

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 96 g wafelków kokosowych (2 szt)
    200 ml śmietanki 30%
    1 łyżka ksylitolu
    100 ml pulpy z guawy
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa bita śmietana z guawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowa bita śmietana z guawą 1. Wafelki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do zamrażalnika na 1 godzinę. Następnie mielimy.

    Śmietanę ubijamy na sztywna z cukrem, mieszamy ze zmielonymi wafelkami, porcjujemy.

    Na wierzch wlewamy pulpę z guawy.

    Całość schładzamy min 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować