Kokoski

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Przepis przekazała mi mama

  • 30 min

Składniki:

  • 32 dag masła, 45 dag cukru pudru, 2 jajka, 3 łyżki miodu , 1,25 szklanki mleka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 37 dag mąki, 3 dag kakao, 2 opakowania wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 17dag masła , 25dag cukru pudru i 2 jajka utrzeć .
  • 2. 3 łyżki miodu i pół szklanki mleka podgrzać.
  • 3. Połączone składniki z punktu 1 połączyć z wystudzonym mlekiem i miodem ciągle ucierając. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę sody oczyszczonej oraz 37 dag mąki.
  • 4. Ciasto wylać na blachę i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto pokroić w kostkę.
  • 5. 15 dag masła , 0.75 szklanki mleka , 20 dag cukru pudru i 3 dag kakao gotujemy przez 10 minut a następnie studzimy.
  • 6. W polewie namaczamy ciasto pokrojone w kostkę a później obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Porady

Do ciasta można dodać posiekane orzechy, natomiast do polewy trochę rumu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować