Kokosek

4.5 (184 ocen)

  • 40 min

Bardzo szybki w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    5 jajek
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki pszennej
    3/4 szkl. mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA:
    1 litr mleka
    1 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    1 margaryna
    15 dkg. kokosu
    olejek śmietankowy lub waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    białka ubić na sztywno,wsypać cukier i dalej ubijać aż stanie się sztywne,dać po1 żółtku i delikatnie wymieszać,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wylać na blaszkę.Piec w piekarniku w 160 stopniach około 40 minut.
    MASA:
    Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń, ostudzić i utrzeć z margaryną,dodać olejek.Biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą.Wierzch posmarować cienko masą.Na patelni roztopić 2 łyżki margaryny i 2 łyżki cukru, wsypać kokos i lekko zarumienić.UWAŻAĆ ŻEBY NIE PRZYPALIĆ.Lekko ciepłe rozsmarować na masie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować