KOKOSEK

4.5 (169 ocen)

Moja wersja pysznego ciasta czekoladowo- kokosowego

Składniki:

  • Ciasto
    1 kostka margaryny
    14 łyżek wody
    2 łyżki kakao
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    3 całe jaja
    3 żółtka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa kokosowa
    3 białka
    1 szklanka cukru
    2 paczki wiórek kokosowych (400 g)

    POLEWA CZEKOLADOWA
    1/2 kostki margaryny
    4 łyżki wody
    1/2 szklanki cukru
    3 czubate łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kokosek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:Margarynę,cukier,kakao i cukier zagotować i odstawić do wystygnięcia.Gdy
    wystygnie dodać pozostałe składniki i utrzeć.

    MASA KOKOSOWA:
    Białka ubić ,pod koniec ubijania dodać cukier. Wsypać wiórki i wymieszać łyżką.

    POLEWA CZEKOLADOWA:
    Wszystkie składniki rozpuścić na wolnym ogniu mieszając aż do zagotowania.Zdjąć z ognia i jeszcze chwilę mieszać.

    UŁOŻENIE:
    Blaszkę 25x 28 wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć ciasto a na nie masę kokosową.Masę należy wykładać łyżeczką. Upiec i polać polewą czekoladową.

Porady

Można użyć gotowej polewy czekoladowej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować