Kokosanki maślane

  • wyświetlono: 620 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Delikatne puszyste, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - kokosanki maślane. Nieziemsko dobre ciasteczka które znikają z pojemniczka w ekspresowym tempie. Jeśli macie zamrożone białka, lub pozostały wam świeże białka z jakiś innych wypieków, bądź dań to upieczcie sobie z nich kokosanki. Szyb

gotowanietoproste

Składniki

Składniki na jedną blachę ciastek
50 gr masła
2-3 białka + szczypta soli
1/2 szkl cukru
200 gr kokosu
2 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Kokosanki maślane

  • 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy.
    2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu.
    3. Do rozt. i ostudz. masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka.
    4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka.
  • 2. Pieczemy w 180 stop przez 15 min.
    Jak widać mój poprzedni piekarnik trochę przypalił mi ciastka chociaż zmniejszyłam temp. pieczenia ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieKokoskiKokosanki maślaneciastka kokosanki

Komentarze

Podobne przepisy

Kokosanki

Dodane przez: dagita

Kokosanki

Małe kokosowe ciasteczka na szybki...

kokosanki

Dodane przez: Anyzkowo

Kokosanki

Macie ochotę na coś słodkiego ?Przygotowanie...

kokosanki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Kokosanki

Miękkie , mokre i klejące - czyli...

Kokosanki

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Kokosanki

Filiżanka kawy… kokosanki… i dobry...

image-0yljwk6

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kokosanki

Kokosanki z wyczuwalnym rumowym...

Kokosanki

Dodane przez: gosia287

Kokosanki

Kruche ciasteczka z masą, w kokosie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE