Kokosanki maślane

1 (1 ocen)

Delikatne puszyste, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku - kokosanki maślane. Nieziemsko dobre ciasteczka które znikają z pojemniczka w ekspresowym tempie. Jeśli macie zamrożone białka, lub pozostały wam świeże białka z jakiś innych wypieków, bądź dań to upieczcie sobie z nich kokosanki. Szyb

Składniki:

  • Składniki na jedną blachę ciastek
    50 gr masła
    2-3 białka + szczypta soli
    1/2 szkl cukru
    200 gr kokosu
    2 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy.
    2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu.
    3. Do rozt. i ostudz. masła przekładamy nasze wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Jeśli ta masa będzie się nam wydawać za sucha możemy dodać 2 łyżki mleka.
    4. Teraz przekładamy masę kokosową do białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy łyżką na papier do pieczenia wysmarowany masłem tworząc ciasteczka.
  • 2. Pieczemy w 180 stop przez 15 min.
    Jak widać mój poprzedni piekarnik trochę przypalił mi ciastka chociaż zmniejszyłam temp. pieczenia ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować