Kokosanki

4.25 (4 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne jak chmurka, pyszne i łatwe kokosanki z trzech składników

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 białka z dużych jaj (lub 3 z małych)
    6 łyżek cukru
    200 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Beza

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam na sztywno. Gdy piana jest biała i kremowa, dodaję powoli cukier i ubijam, aż cukier się rozpuści.
    Pianę delikatnie mieszam łopatką z wiórkami kokosowymi.
    Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i układam po łyżce masy kokosowej zachowując odstęp około 1,5-2 cm. Łyżką delikatnie formuję okrągłe ciasteczka. Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 35-40 minut, aż kokosanki się wysuszą i lekko zarumienią.
    Kiedy ostygną, są gotowe do jedzenia. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować