Kokosanki

5 (163 ocen)

Pyszne kokosanki, delikatne, z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem.

Składniki:


  • 4 białka
    1 szklanka cukru
    200 g wiórków kokosowych
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kokoski 1. Białka ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania dodać cukier. Wsypać wiórki kokosowe, wlać sok z cytryny i wymieszać. Można odstawić na parę minut aby masa zgęstniała. Formować ciasteczka i kłaść je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  • kokosanki 2. Piec 15 minut w temperaturze 150`C z termoobiegiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować