kokosanki

4.49 (194 ocen)

moje smaki dzieciństwa

Składniki:

  • ciasto
    4 jajka
    1,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    8 łyżek oleju
    8 łyżek wody
    cukier waniliowy
    polewa
    3/4 kostki margaryny
    1/2 szklanki mleka
    20 dkg cukru pudru
    2 czubate łyżki kakao
    dodatkowo:
    2 opakowania wiórek kokosowych

Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Na koniec ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika , temp 180 stopni. Piec około 30 minut ( najlepiej do suchego patyczka ), wystudzić.
    Margarynę rozpuścić, zagotować z mlekiem, cukrem i kakao. Gotować przez 3 min. na wolnym ogniu mieszając, zdjąć z ognia przestudzić.
    Ciasto pokroić w kostkę, maczać w polewie i wiórkach kokosowych
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować