KOKOSANKI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kruche z zewnątrz, ciągnące w środku. Pyszne kokosanki ! mniam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 białek
    250 g wiórek kokosowych
    220 g cukru
    90 g masła
    1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mąkę ziemniaczaną.
    Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier, podgrzewamy tyle, aż się rozpuści. Studzimy. Do zimnego dodajemy stopniowo pianę, delikatnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżeczką porcje ciasta. Pieczemy w 180 st 17 minut.
    Studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy