Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie ciasteczka dla miłośników kokosu

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gramów wiórków kokosowych
    75 gramów cukru
    30 gramów masła lub margaryny
    2 białka
    pół łyżki mąki ziemniaczanej
    pół łyżki soku z cytryny

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku rozpuścić masło. Dodać 50 gramów cukru i podgrzewać do momentu rozpuszczenia. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Masę ostudzić.

    Białka ubić na sztywno. Dodać pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny i wymieszać mikserem.

    Masę białkową dodać do masy kokosowej i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników.

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką małe porcje ciasta. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy