1.Biszkopt:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Dodawać do sztywnej piany stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać wszystko ręcznie.Przelać masę do blachy o wymiarach 24 cm na 35 cm. Piec w 170 stopniach około 30 min z grzałką góra-dół.
2.Polewa:
W rondelku rozpuścić margarynę dodając kakao i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia składników na jednolitą masę. Zdjąć z palnika.
3.Składanie ciastek :
Wystudzony biszkopt pokroić w zgrabną kostkę. Kawałki biszkoptu zanurzać w ciepłej polewie i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach włoskich. Obtoczone ciastka układać koło siebie na tacy do ostygnięcia polewy.
Smacznego !!!
Komentarze