(OKOŁO 25SZTUK)
300g wiórek kokosowych
85 g cukru
85 g masła
4 białka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania przepisu:
KOKOSANKI
1.
Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, mieszamy dokładnie z wiórkami. Następnie ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier puder ciągle ubijajac. Na samym koncu dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilkę mieszamy.
Połowę piany z białek dokładnie łączymy z wiórkami, następnie dodajemy resztę ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, pomagamy sobie zwilżając ręce w wodzie. układamy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 18-20minut w temp 170stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze