KOKOSANKI

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W SAM RAZ DLA MIŁOŚNIKÓW WIÓREK KOKOSOWYCH SZYBKIE W WYKONANIU I BARDZO SMACZNE.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (OKOŁO 25SZTUK)
    300g wiórek kokosowych
    85 g cukru
    85 g masła
    4 białka
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu, mieszamy dokładnie z wiórkami. Następnie ubijamy białka, dodajemy stopniowo cukier puder ciągle ubijajac. Na samym koncu dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilkę mieszamy.
    Połowę piany z białek dokładnie łączymy z wiórkami, następnie dodajemy resztę ubitych białek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, pomagamy sobie zwilżając ręce w wodzie. układamy na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 18-20minut w temp 170stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy