1.Białka ubić na sztywno, potem dodać żółtka, cukier i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. (Delikatnie wymieszać łyżką drewnianą). Blachę o wymiarach 20cm na 35 cm wysmarować tłuszczem następnie wylać ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (około 25 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
Na koniec wylać masę korówkową.
Ciasto należy schładzać w lodówce, by do końca zgęstniało i umożliwiło krojenie.
Porady
Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą zmieszaną z 3 łyżeczkami cappuccino.
Komentarze