Kokosanka

0 (0 ocen)

szybkie smaczne ciacho

Składniki:

  • 1l mleka
    10 łyżek kaszki mannej expresowej ;)
    10 łyżek cukru
    10 łyżek wiórków kokosowych
    rodzynki
    kostka margaryny np.Kasia
    3 duże paczki bebetek
    czekolada

Kokosanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztapiamy margarynę i dolewamy mleko z cukrem i wiórkami.
  • 2. W tym czasie układamy warstwę bebetek na blaszce.
  • 3. Gdy mleko się zagotuje dodajemy kaszkę i rodzynki. Energicznie mieszamy aby nic się nie przypaliło. Gdy zgęstnieje połowę kaszki przekładamy na bebetki i przykrywamy je kolejną warstwą ciasteczek.
  • 4. Wylewamy pozostałą kaszkę i również przykrywamy ją ciasteczkami.
    Roztapiamy czekoladę z dodatkiem margaryny (aby była miękka) i wylewamy na ostatnią warstwę bebetek.
  • 5. Wkładamy do lodówki aby się schłodziło - zcieło ;)
    Po 2 -3 godzinkach robimy kawkę i kroimy ciasteczko :)
    Smacznego

Porady

Na gorącą czekoladę sypię jeszcze troszkę wiórków kokosowych dla dekoracji :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy